Blogit

Työelämä 2020 -hankkeella on viisi blogipalstaa, joissa ilmestyy uusia kirjoituksia säännöllisesti. Kirjoitukset käsittelevät monipuolisesti työelämän kehittämiseen liittyviä aiheita, kuten osaamista, tuottavuutta ja innovointia, luottamusta ja yhteistyötä sekä työhyvinvointia. Blogiemme tarkoitus on levittää tietoa työelämän kehittämisestä ja innostaa kaikki suomalaiset työpaikat mukaan rakentamaan tulevaisuuden työpaikkoja.

Työelämän muutoksentekijät -blogissa julkaistaan hankkeessa mukana olevien työelämän kehittäjien asiantuntijakirjoituksia työelämän uudistamisesta.

Ilmiöitä työstä -blogissa käsitellään työelämän ilmiöitä eri näkökulmista. Blogit ovat osa WorkUp!-tapahtumakonseptia. Kirjoittajat vastaavat itse kirjoituksiensa sisällöistä.

Kehittyvät toimialat -blogissa jaetaan kokemuksia toimialaohjelmien käynnistämisprosessista, tuloksista ja hyödyistä sekä eri liittojen yhteistyöstä.

Aktiiviset alueverkostot -blogissa alueverkostot nostavat esiin heille ajankohtaisia teemoja ja kertovat toiminnastaan.

10 askelta uudistumiseen -blogipalstalla
julkaistaan vuoden 2017 aikana 10 blogia liittyen johtamiseen ja sen mahdollistavaan vaikutukseen työpaikkojen menestymisessä.


Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan blogiimme, ota yhteyttä: Pirkko Jukka, etunimi.sukunimi@tem.fi


Blogit

18.9.2017 8.44Kasvua ja työtä kestävistä ratkaisuista

Moni kansainvälisesti menestyvä suomalaisyritys rakentaa liiketoimintansa puhtaiden ratkaisujen ja luonnonvaroista luodun lisäarvon varaan – lukeutuu siis biotalouden, cleantechin ja kiertotalouden yrityksiin. Kaikkien yritysten liikevaihdosta Suomessa nämä yritykset kattavat noin viidenneksen ja viennistä jopa puolet. Näiden alojen kasvun ja työn dynamiikka on siis Suomelle erittäin keskeistä.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

11.9.2017 9.30Hyvä työelämä on kilpailuvaltti ja vahvistaa Suomen maakuvaa

Työ- ja elinkeinoministeriön tavoitteena on luoda Euroopan parhaat edellytykset työskennellä suomalaisissa organisaatioissa. Tavoite on verrattain kunnianhimoinen, muttei suinkaan mahdoton. Kun tarkastelemme Työelämä 2020 -hankkeen väliaikatuloksia, huomaamme monia positiivisia kehityksiä jo tapahtuneen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

8.9.2017 8.15Hyvän työelämän sanomaa innostavasti verkostoissa

Etelä-Savossa on pitkät verkostotyön perinteet. Työelämän laatua, tuottavuutta ja työhyvinvointia tsempataan maakunnassa Työelämä 2020 -hankkeessa ja Etelä-Savon työpaikkojen työhyvinvointiverkostossa sekä hankkeissa.

Lue lisää | 1 Kommentti

 

28.8.2017 8.00Kohti fiksumpia työtapoja ja toimintakulttuuria

Miten sanoa ei? Mistä tai keneltä dokumentin viimeisin versio löytyy? Miten sujuvoittaa yhteistyötä työkavereiden kanssa? Miksi väärät ihmiset kutsutaan kokouksiin oikeiden henkilöiden unohtuessa kutsusta? Miksi taas otetaan käyttöön uusia työkaluja, ilman että luovutaan yhdestäkään vanhasta? Moni tietotyöläinen tuskailee samojen ”suomalaisten työpainajaisten” kanssa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

21.8.2017 8.02Mikrot menestykseen – Tuottavuutta ja hyvinvointia bisnekseen

Varsinais-Suomen alueverkoston yksi avaintavoite on yksinyrittäjyyden kehittäminen. Tätä teemaa osaltaan alueella edistää Mikrot menestykseen -hanke, jossa kehitetään mikroyrittäjien hyvinvointia, työn tuottavuutta ja innovointia. Olemme koonneet alle poimintoja hankkeen alkumetreiltä – omaan käyttöösi tai jaettavaksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

9.8.2017 16.18Perheen ja työn yhteensovittamisen rumba, salsa ja samba

Työpäiväni sijoittuvat usein klo 8–16 väliin. Siitä saan kiittää yksinhuoltajuuttani. 3-vuotias menee päiväkotiin kahdeksaksi ja haen hänet viimeistään puoli viideltä.

Lue lisää | 0 Kommenttia