Blogit

Työelämä 2020 -hankkeella on viisi blogipalstaa, joissa ilmestyy uusia kirjoituksia säännöllisesti. Kirjoitukset käsittelevät monipuolisesti työelämän kehittämiseen liittyviä aiheita, kuten osaamista, tuottavuutta ja innovointia, luottamusta ja yhteistyötä sekä työhyvinvointia. Blogiemme tarkoitus on levittää tietoa työelämän kehittämisestä ja innostaa kaikki suomalaiset työpaikat mukaan rakentamaan tulevaisuuden työpaikkoja.

Työelämän muutoksentekijät -blogissa julkaistaan hankkeessa mukana olevien työelämän kehittäjien asiantuntijakirjoituksia työelämän uudistamisesta.

Ilmiöitä työstä -blogissa käsitellään työelämän ilmiöitä eri näkökulmista. Blogit ovat osa WorkUp!-tapahtumakonseptia. Kirjoittajat vastaavat itse kirjoituksiensa sisällöistä.

Kehittyvät toimialat -blogissa jaetaan kokemuksia toimialaohjelmien käynnistämisprosessista, tuloksista ja hyödyistä sekä eri liittojen yhteistyöstä.

Aktiiviset alueverkostot -blogissa alueverkostot nostavat esiin heille ajankohtaisia teemoja ja kertovat toiminnastaan.

10 askelta uudistumiseen -blogipalstalla
julkaistaan vuoden 2017 aikana 10 blogia liittyen johtamiseen ja sen mahdollistavaan vaikutukseen työpaikkojen menestymisessä.


Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan blogiimme, ota yhteyttä: Pirkko Jukka, etunimi.sukunimi@tem.fi


Blogit

15.1.2018 10.16Älykkäät palvelut ja alustatalous liiketoiminnan uudistajana

Kilpailukyvyn jatkuva kehittäminen ja älykäs erikoistuminen markkinoilla edellyttävät jatkuvaa uusien tuotteiden ja palveluiden sekä liiketoimintamallien innovointia.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

12.1.2018 9.46Toisille meistä "hyvää päivää" on "muovikassi"

On helppo uskoa, että älykäs teknologia tulee yhä enemmän osaksi fyysistä ympäristöämme. Kotiovelta meidät noutavat robottiautot eivät toki heti huomenna tööttäile malttamattomana pihalla, mutta monet muut älykkäät palvelut ovat ympärillämme ennen sitä ja nopeammin kuin hoksaammekaan. Tätä voi kysyä vaikka Siriltä.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

10.1.2018 16.00Metsästä ja huutamisesta

Hyveet ovat ne luonteenpiirteet ja ominaisuudet, jotka tekevät meistä hyviä – sekä ylipäätään ihmisinä että missä tahansa roolissa tai tehtävässä, jossa satumme elämämme aikana toimimaan. Kauppiaalla on kauppiaan, opettajalla opettajan ja jalkapalloilijalla jalkapalloilijan hyveet. Ja meillä kaikilla toivon mukaan kaikki ne hyveet, jotka tekevät meistä ihmisinä hyviä.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.1.2018 9.24Älä vaan tule minun kentälle

Kaupunkiliikkuminen on murroksessa, ja ei vain Suomessa, vaan maailmanlaajuisesti. Liikenne on yksi viimeisistä perinteisistä aloista, jossa ei ole tapahtunut valtavia muutoksia sen jälkeen, kun siirryimme hevosista autoihin 1900-luvun alkupuolella. Lähivuodet ovat kuitenkin alkaneet horjuttaa alaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

3.1.2018 13.15Mitä työ merkitsee nyt, mitä huomenna – mitä voimme oppia vapaaehtoisilta?

Se mikä houkuttelee ihmisiä vapaaehtoiseksi tänään, voi huomenna olla palkkatyössäkin rekrytoinnin menestystekijä. Kolmannella sektorilla on vapaaehtoistyön tuntijana paljon annettavaa työn murroksesta ja työn merkityksestä käytävään keskusteluun.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

20.12.2017 14.15Suunta kohti suunnitelmallisuutta- myös henkilöstöliikunnassa

Uusimman Olympiakomitean henkilöstöliikuntabarometrin mukaan suurin osa (81%) työpaikoista tukee henkilöstönsä liikkumista, keskimäärin 266 eurolla vuodessa henkeä kohden. Haasteena työpaikoilla on liikuntainvestointien kohdistuvuuden ja vaikuttavuuden seuranta.

Lue lisää | 0 Kommenttia