Work Up! Robotti työkaverina 23.5.2017

Entistä älykkäämmistä roboteista on tulossa työkavereitamme. Teemme yhteistyötä niiden kanssa, opimme niiltä ja ne oppivat meiltä. Millaista on työn tekeminen älykkäiden ja sosiaalisten robottien kanssa? Mitä kaikkea pitää ajatella uusiksi?

Work Up! Robotti työkaverina -seminaarissa tiistaina 23.5. klo 12-15 Kulttuurikeskus Korjaamolla (Töölönkatu 51 a-b, Helsinki) pohdimme yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa, miten robottien kehitys muuttaa työtämme, työssä oppimista, työn yhteisöllisyyttä, suhdettamme koneisiin ja koko maailmankuvaamme. Ohjelmassa on kaksi paneelikeskustelua. Ensimmäinen tarkastelee robottien kehitystä ja ihmisen ja robottien vuorovaikutusta yleisesti eri näkökulmista. Toinen keskittyy ihmisen ja robottien vuorovaikutukseen hyvinvointipalveluissa.

Siirry tapahtuman ohjelmaan

Ilmoittautuminen seminaariin on päättynyt.

Seminaaria on mahdollista seurata myös etänä verkkolähetyksen kautta tai tallenteelta tapahtuman jälkeen.
Etäosallistuminen ei vaadi ilmoittautumista.

Robotti työkaverina -seminaari järjestetään yhteistyössä Tekesin, STTK:n, Superin ja Tehyn kanssa.

workuplogot
Lue lisää aiheesta!

Ilmiöitä työstä -blogipalstallamme julkaistaan Work Up! -tapahtumiin liittyviä kirjoituksia.


2.5.2017 12.17Mekaaniset hevoset

Robotti-sana alkaa olla jo yleiskieltä, mutta silti jokaisella tuntuu olevan siitä oma, subjektiivinen käsityksensä. Niillä, jotka ovat työkseen tekemisissä vaikkapa hakurobottien tai teollisuusrobottien kanssa, on erilaisia mielikuvia kuin niillä, joiden kosketus robotteihin on ollut tykkänään fiktioiden varassa. Tyypillinen fiktioon perustuva mielikuva robotista on metallista valmistettu, ihmisen muotoinen olento, joka liikehtii ja puhuu konemaisesti – esimerkkinä vaikkapa Tähtien Sota -elokuvasarjan komediallinen metallihovimestari 3PO.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

13.4.2017 12.34Robotti työkaverina?

Kaikista mekaanisista ja automatisoiduista laitteista ihmismieltä kiehtovat todennäköisesti eniten robotit. Ajatus keinotekoisista ihmisistä on ikivanha. Se ulottuu niin kreikkalaiseen mytologiaan kuin kalevalaiseen tarustoon.

Lue lisää | 0 Kommenttia