Uutiset

27.4.2016

Kuntoutussäätiö: Living Lab -mallilla lähemmäksi asiakasta

Työelämä 2020 -hankkeen ja Kuntoutussäätiön yhteisen verkostotapaamisen 20.4. avasi Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen. Hän esitteli Kuntoutussäätiön uutta strategiaa ja Living Lab -toimintaa. Verkostotapaamisessa oli läsnä verkostomme jäseniä mm. yrittäjäjärjestöistä ja muista sidosryhmistä.

Kuntoutussäätiön palvelutuotantopäällikkö Olli Alanen valotti kuntoutusjärjestelmän uudistamista. Hän esitteli säätiön uuden Living Lab -palvelukonseptin, jossa rakennetaan kuntoutusjärjestelmää ja parhaimmillaan koko yhteiskuntaa hyödyntäviä uusia toimintamalleja. Käytännössä tämä tarkoittaa entistä asiakaslähtöisempää toimintaa erilaisten joustavien kokeilujen kautta ja digitaalista tiedolla vaikuttamista.

 

Digitaalisuus tarjoaa hyvät mahdollisuudet monien kuntoutujien elämänhallinnan ja kuntoutumisen tukemiseksi. Living Lab -toiminta on suunnitelmallista ja tavoitteellista. Se luo uutta työtä ja vähentää mm. kuntien kustannuksia ja vähentää inhimillistä kärsimystä kuten osattomuutta ja syrjäytymistä.

 

Monipuolisen Living Lab-keskustelun ja Kuntoutussäätiön läsnätyökeskustelun jälkeen työelämän kehittäjä Kimmo Terävä Kuntoutussäätiöstä esitteli Osku - Tie työelämään -verkkopalvelun. Se julkaistaan ensi syksynä. Palvelu sisältää hyödyllistä tietoa ja työkaluja sekä työnantajille että osatyökykyisille itselleen. Palvelu kokoaa yhteen keskeisen tiedon osatyökykyisten työssä jatkamisen ja työhön pääsyn tukemiseen. Uuden verkkopalvelun esittelemme tarkemmin syksyllä 2016.

 

Linkki verkostotapaamisen esityksiin.
Bloggaus Kuntoutussäätiön läsnätyökokeilusta.Mikä on Työelämä 2020 –verkostotapaaminen?
 
Verkostotapaaminen on työelämätoimijoiden yhteinen aamutilaisuus. Järjestäjänä toimii kukin organisaatio vuorollaan. Tilaisuuksien tavoitteena on tehdä työelämätoimijoiden toiminta sekä rooli Työelämä 2020 -hankkeessa tunnetuksi. Tapaamisissa haetaan myös uusia yhteistyömahdollisuuksia.

Mikäli organisaatiosi ei ole vielä pitänyt verkostotapaamista, voit olla yhteydessä meihin. Pidetään yhdessä sellainen.


 
Palaa otsikoihin