Uutiset

1.11.2016 9.42

Oletko jo kokeillut yhteisöllistä työtilaa?

Yhteisölliset työtilat eli coworking-tilat saivat alkunsa San Franciscossa kymmenisen vuotta sitten. Idea on rantautunut myös Suomeen, ja viimeisen viiden vuoden aikana yhteisöllisten työtilojen määrä on lisääntynyt selvästi.

Digitaalisen kehityksen myötä työnteon ei tarvitse enää kiinnittyä tiettyyn paikkaan tai aikaan. Etätyöstä useimmilla meistä on jo kokemusta, mutta pidemmän päälle se voi käydä puuduttavaksi. Yhteisölliset työtilat voivat tarjota uudenlaisia kohtaamisia, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja synergiaa.

Yhteisöllisten työtilojen teemaa käsiteltiin Work Up! Työn uudet yhteisöt -tapahtumassa tiistaina 25.10.2016 Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa. Tapahtumassa kuultiin yhteisöllisiä työtiloja käyttävien ja tarjoavien osapuolten sekä aihepiiriä tutkineiden asiantuntijoiden sekä poliittisten päätöksentekijöiden kokemuksia ja näkemyksiä. Tilaisuuden tallenteen voi katsoa täältä.Piha_350

Päivä koostui Kirsi Pihan (Ellun Kanat) tulevaisuuden työtä koskevasta puheenvuorosta, kahdesta paneelista sekä case-videoista (U Kakkonen, Mothership of Work, Urban Mill), joissa pohdittiin mikä on yhteisöllinen työtila ja miten luoda yhteisöllisyyttä ja onnistunutta työtä.

Onnellista työtä


Työterveyslaitoksen erikoistutkijan Pia Hounin mukaan yhteisöllisiä työtiloja käyttävät hyvin erilaisen taustan omaavat henkilöt, kuten taitelijat, toimittajat ja palvelu- ja muotoilusuunnittelijat. Kirsi Piha arvioi, että tulevaisuudessa itsensätyöllistäjien, yksinyrittäjien ja freelancereiden määrä tulee edelleen kasvamaan, mikä osaltaan muuttaa käsitystä yrityskulttuurista ja työtiloista.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan yhteisöllisissä tiloissa työskentelevät ovat keskimääräistä onnellisempia työssään. Tähän vaikuttavia tekijöitä ovat mm. työkulttuurin rentous, yhteisöllisyys, mahdollisuus testata ideoida ja jakaa kokemuksia erilaisten osaajien kanssa. Samanlaisia esimerkkejä kertoivat panelistit.

Työn tekemistä helpottavat työtilojen lisäksi yhteiset edut. Helsinkiläinen Mothership of Work esimerkiksi tarjoaa työpisteen lisäksi keskitetyn taloushallinnon, IT-tuen, tarjoiluja, kursseja, aamujoogan ja muuta virkistäytymistä. Yhteisöllisissä työtiloissa ei tarvita mikromanagerointia ja kontrollia, vaan vapaus ja yllättävyys edistävät vastuunottoa työstä, luovuutta, työtehoa. Työhyvinvointi on rakennettu toiminnan sisälle, ja yhteiset kokoukset voivat olla ilon ja juhlan aihe.Sivonen_350

Sopisiko yhteisöllinen työtila sinulle?


Elina Alatalo kertoi Mushrooming ry:stä, joka on työtiloja välittävä verkosto Suomessa. Se tarjoaa Facebookissa foorumin yhteisöllisistä työtiloista kiinnostuneille jäsenille. Arto Sivonen Måndagista kertoi perustamastaan työtilasta, jonne kokoontuu eri ammattiryhmän edustajia papista kokkiin, mikä mahdollistaa erilaisten ihmisten kohtaamisen. Moni yhteisöllinen työtila on myös mielekäs ja viihtyisä hengailupaikka, jossa työtä tehdään paljon jopa viikonloppuisin.

Osassa tiloista on linjattu, että mukaan otetaan samalla tai rinnakkaisella alalla työskenteleviä. Toisissa taas halutaan kerätä mahdollisimman erilaisten alojen osaajia yhteen. Joka tapauksessa bisnestä syntyy, ja asiakkaat tuovat mukana omia asiakkaitaan. Yhdessä voidaan tarjota laajempia palveluita. Itse työtila voi muuttaa tekemisen tapaa konkreettisesti, kun erilaiset toimijat ja asiat törmäytyvät.

Päivän aikana keskusteltiin myös yhteisöllisten tilojen epäkohdista. Tärkeää on luottamus ja kokemus siitä, ettei ideoita varasteta. Lähiömutsi-blogin kirjoittaja Hanne Valtari rohkaisi kuitenkin ideoiden jakamiseen ja niiden antamiseen muiden palloteltavaksi. Se voi poikia uusia ideoita, töitä ja projekteja. Jotta yhteisöllisistä työtiloista hyötyy, tärkeimpiä taitoja ovat vuorovaikutusosaaminen ja tunneäly. Kun ihminen saa itse valita miten ja keiden kanssa työtä tekee, työn mielekkyys lisääntyy.
 
Panelistit_500


Yhteisöllisiin työtiloihin voi ostaa pitkäaikaisen jäsenyyden tai testata konseptin toimivuutta kertaluonteisesti. Kannattaa kokeilla!

Tilaisuudessa esitetyt videot:
U Kakkonen
Urban Mill
Mothership of Work (MOW)

Twitterissä keskusteltiin aihetunnisteilla #workup16 ja #työelämä2020.

Teksti: Elise Ramstad, tekniikan tohtori, Tekes ja Liideri-ohjelma
Kuvat: Henni-Liisa Kirjavainen, Työelämä 2020


Palaa otsikoihin