Uutiset

31.10.2016 10.00

Portaissa askelia terveyteen

Portaiden käyttäminen hissin sijaan on erinomaista taukoliikuntaa esimerkiksi työpäivän aikana. Ensi viikolla 7.–13. marraskuuta vietetään valtakunnallisia Porraspäiviä. Työyhteisöille suunnatun kampanjan tavoitteena on herätellä pieniin, jokapäiväisiin valintoihin oman terveyden edistämiseksi.

Porraspäiviin on ilmoittautunut jo noin 200 työyhteisöä ympäri Suomen. Kampanjaviikolla näiden työpaikkojen portaiden ja hissien yhteydestä löytyy kannustavia viestejä, joiden avulla innostetaan valitsemaan portaat hissin sijaan. Työyhteisöt saavat tulostaa maksuttomia julisteita ja kannusteita kampanjan verkkosivuilta. Ladattavissa on myös verkkobannereita omille kotisivuille.

Runsas istuminen sekä päivittäisen kevyenkin liikunnan vähäinen määrä kuormittavat terveyttä. Runsaalla istumisella on yhteyksiä muun muassa selkä-, niska- ja hartiaseudun vaivoihin sekä sydän- ja verisuonitauteihin.

Portaiden nousu onkin hyötyliikunnaksi varsin tehokasta ja ylipäätään kaikesta lihasvoiman käytöstä arjessa on hyötyä. On todettu, että arkiliikunnan merkitys päivittäiselle kokonaisenergiankulutukselle on kokonaisuudessaan suurempi kuin vapaa-ajan liikunnan. Porraskävely vastaa teholtaan kevyttä hölkkää ja on hyväksi myös aivoille.

Porraspäiviä on vietetty jo useana syksynä ja kampanja on saanut myönteistä palautetta helposti toteutettavana työyhteisön hyvinvointia edistävänä toimintana. Kampanjaa toteuttaa valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma, jonka tavoitteena on edistää työikäisten liikunnallista elämäntapaa.


Lähde: Kunnossa kaiken ikää- ohjelma,
www.kkiohjelma.fi

www.porraspaivat.fi
Porraspäiviin ilmoittautuneet työyhteisöt: www.porraspaivat.fi/mukana-porraspaivissa

 


Palaa otsikoihin