Uutiset

Terveysliikuntahankkeita ja liikunnan olosuhteiden edistäjä palkittiin

Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi tänä vuonna Kajaanin ammattikorkeakoulun Liiku Myötätuulta Elämään -hankkeen, Kosken Dynamon Kerran sohvalta nostetut -hankkeen ja Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen Menox – liikuntaneuvontaa Kuopioon -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä.

Lue lisää

 

Suomen työelämäbrändissä markkinoidaan suomalaisen työelämän vahvuuksia

– On kilpailukyvyn kannalta hyödyllistä ja tärkeää pohtia suomalaisen työelämän vahvuuksia, totesivat Työelämä 2020 neuvottelukunnan jäsenet maanantaina pidetyssä kokouksessa.

Lue lisää

 

Valtakunnallinen ESR-haku ”Tuottavaa ja tuloksellista työelämää yhteistyöllä” avattu

Hämeen ELY-keskus on avannut ideahaun valtakunnallisen ESR-haun toimenpidekokonaisuudesta Tuottavaa ja tuloksellista työelämää yhteistyöllä. Ideahaun aikana 1.4.–29.4.2016 hakijat voivat toimittaa tavallista hakemusta suppeamman hankkeen aiesuunnitelman idealomakkeella.

Lue lisää

 

STTK haastaa työpaikat parantamaan työhyvinvointia: Suomi säästäisi miljardeja

Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut arvion menetetyn työpanoksen aiheuttamista vähimmäiskustannuksista työpaikoille ja yhteiskunnalle. Kustannukset ovat arviolta 2 miljardia euroa kuukaudessa eli 24 miljardia euroa vuodessa. Työterveyslaitos taas on arvioinut, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin.

Lue lisää

 

18.3.2016 Hämeenmaa: "Työhyvinvoinnilla tulosta ja tuloksella työhyvinvointia"

Osuuskauppa Hämeenmaassa panostetaan henkilöstöön usein eri tavoin. Sekä yritys että henkilöstö ovat hyötyneet työnkierrosta ja muista työkykyä tukevista toimista. Tulokset ovat osoittaneet panostuksien vaikuttaneen myös työn tuottavuuteen.

Lue lisää

 

Nopeisiin muutoksiin kokeilujen kautta

PELURI-hankkeessa autetaan organisaatioita uudistamaan toimintaansa uudenlaisten työskentelytapojen avulla. Esimerkiksi lisäämällä kokeiluja asiakasrajapinnassa voidaan ideat saattaa nopeasti käytäntöön.

Lue lisää

 

Uusi tietopankki kokoaa yhteen hyviä käytäntöjä työelämästä

TEPSIvät teot työelämään -tietopankki on kanava työelämän hyvien käytäntöjen levittämiseen. Tietopankkiin kootuista vinkeistä voi saada uusia ideoita oman työpaikan toimintaan toimialasta riippumatta.

Lue lisää

 

Intohimoiset yritykset esiin valtakunnallisella kampanjalla

Intohimoinen yritys 2016 -kampanjassa etsitään sataa Suomessa toimivaa intohimoista yritystä, joiden tarinat jaetaan koko Suomelle. Näin Savonlinnan Oopperajuhlien koordinoima Inspired in Finland -yhteisö haluaa olla osaltaan vaikuttamassa suomalaisen työelämän nousuun. Kampanja huipentuu kymmenen intohimoisen yrityksen esittelyyn huhtikuussa Helsingissä.

Lue lisää

 

Työolobarometri: Palkansaajien työkyky edelleen hyvällä tasolla

Noin 90 prosentilla palkansaajista on erittäin tai melko hyvä työkyky. Työntekijöiden arviot työkyvystään ovat pitkällä aikavälillä kohentuneet. Toisaalta arviot työllisyystilanteen muuttumisesta huonompaan suuntaan ovat olleet vallitsevia jo viisi peräkkäistä vuotta. Myös kiire rasittaa työntekijöitä.

Lue lisää

 

Voimakkaasti kasvuhakuisista pk-yrityksistä 73 % odottaa suhdanteiden kohentuvan

Pk-yritysten suhdanneodotukset ovat tuoreen barometrin mukaan vahvistuneet ja talouden aallonpohja näyttäisi olevan ohitettu. Erityisen myönteiset näkymät ovat voimakkaasti kasvuhakuisissa yrityksissä, joista 73 prosenttia odottaa suhdanteiden kohentuvan seuraavan vuoden aikana. Niistä kaksi kolmesta aikoo lisätä henkilöstöään ja 91 prosenttia odottaa liikevaihtonsa kasvavan seuraavan vuoden aikana.

Lue lisää

 

Suomen Aktiivisin Työpaikka 2015 on Osuuskauppa Suur-Savo

Valon myöntämän tunnustuksen perusteissa kiitettiin johdon vahvaa sitoutumista henkilöstön liikuntaohjelman suunnitelmalliseen toteuttamiseen, aktiivista työterveysyhteistyötä sekä työntekijöiden oma-aloitteisuutta paikallisten liikuntapalvelujen hyödyntämisessä.

Lue lisää

 

Valtakunnallinen TyhyverkostoX-hanke edistää työterveyttä, työturvallisuutta ja työhyvinvointia

TyhyverkostoX-hankkeessa lisätään työpaikkojen, organisaatioiden sekä erityisesti yrittäjien ja pienten yritysten työhyvinvointiosaamista, työhyvinvointipalveluiden hyödyntämistä ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken.

Lue lisää

 

Kun innostuu, myös onnistuu!

Suomalainen Kirjakauppa on voittanut Suomen innostavimman työpaikan tittelin henkilöstötutkimusyritys Corporate Spiritin tutkimuksessa. Suomalainen Kirjakauppa on tutkimuksen perusteella Suomen innostavin työpaikka, koska siellä kuullaan henkilöstöä erityisen hyvin ja esimiestyö on onnistunutta.

Lue lisää

 

2.2.2016 Myytit kumoon -juttusarja alkanut

TTT-lehdessä on alkanut juttusarja, joka käsittelee suomalaisen työelämän myyttejä. Ensimmäisessä numerossa käsittelyssä on 8 myyttiä työstä -ohjelmasta tutu myytit ahkeruudesta, palvelusta ja yli 50-vuotiaiden työllistymisestä. Haastateltavina Maaretta Tukiainen ja Alf Rehn.

Lue lisää

 

Työsuojeluviranomaiset käynnistävät valtakunnallisen puhelinneuvonnan 1.2.2016

Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet ovat perustaneet valtakunnallisen puhelinneuvonnan, joka aloittaa toimintansa helmikuun alussa. 1.2.2016 alkaen työsuojeluviranomaisten puhelinneuvonta palvelee asiakkaita ympäri Suomen kaikkina arkipäivinä virka-aikaan kello 8–16.15. Puhelinneuvonnan numero on 0295 016 620.

Lue lisää

 

Jopa yli puolet suomalaista on sitä mieltä, että Suomessa työllä ei saa rikastua

Suomalaisista 20 prosenttia yhtyy täysin väittämään, jonka mukaan Suomessa ei saa rikastua työllä. Mikäli mukaan otetaan myös jokseenkin samaa mieltä olevat, kasvaa väitettä puoltavien osuus jo yli puoleen kansasta. Keskustelua aiheesta jatketaan tänään 8 myyttiä työstä -ohjelmasarjassa, jonka ensimmäinen jakso esitetään Yle TV1:llä klo 19.30.

Lue lisää

 

8 myyttiä työstä -ohjelmasarja alkaa huomenna!

YLE TV1:llä tällä viikolla käynnistyvässä 8 myyttiä työstä -ohjelmasarjassa pureudutaan työelämää koskeviin hokemiin ja vallalla oleviin käsityksiin. Keskusteluttavassa ja viihdyttävässä TV-sarjassa suomalaisten omakuva raatajakansasta päivitetään 2010-luvulle. Sarjan kahdeksan jaksoa esitetään Yle TV1:llä 12. – 27.1 ja lisäksi jaksot ovat nähtävillä Yle Areenassa.

Lue lisää

 

Onnistumistarinoita työpaikoilta koottu julkaisuksi

Matkalla Euroopan parhaaksi julkaisuun on kerätty onnistumistarinoita työpaikoilta ympäri Suomea. Tarinat on valittu siten, että lukija saa nautittavakseen mahdollisimman monipuolisen kattauksen erilaisista työtavoista ja -kulttuureista. Suomi on hyviä tarinoita täynnä – matka Euroopan parhaaksi paikaksi tehdä työtä on monella työpaikalla jo alkanut.

Lue lisää

 

Työelämän tutkimuspäivillä keskusteltiin tutkimuksen ja käytännön vuorovaikutuksesta

Viime vuoden lopussa pidettyjen työelämän tutkimuspäivien teema oli tutkimuksen ja käytännön välinen vuorovaikutus. Työelämän suurien muutosten edessä aihe on hyvin ajankohtainen ja tärkeä, mutta myös vaikea. Mikä hyöty vuoropuhelusta saadaan ja miten sitä käydään onnistuneesti ja tuloksellisesti? Tutkimuspäivillä aiheesta alusti demokraattisen dialogin grand old man Robert Arnkil.

Lue lisää

 

CoPassion kutsuu osallistumaan kyselytutkimukseen

Onko työelämämme tuhon vai toivon tulevaisuudessa – vai molemmissa? Nyt jokainen voi osallistua CoPassion-kyselyyn, ja olla mukana luomassa maisemakuvaa myötätunnon tilasta, etenkin työelämässä.

Lue lisää

 

Keinoja työn henkisen kuormituksen keventämiseen

Uudessa esitteessä kerrotaan, miten työpaikalla voidaan hallita ja vähentää psykososiaalista kuormitusta.

Lue lisää

 

10.12.2015 Siivousala kohti kutsumusta

Voiko siivoustyö olla kutsumus? Kyllä voi sanoo Filosofian Akatemian Karoliina Jarenko. Siivoustyö täyttää poikkeuksellisen hyvin kaikki työn merkityksellisyyden tunnusmerkit - vapauden, virtauksen ja vastuun.

Lue lisää

 

10.12.2015 Seniori työssä -sarja Yle Areenassa

Suosittu Seniori työssä -sarja on nyt nähtävissä Yle Areenan sivuilla kokonaisuudessaan. Seniori työssä kertoo tarinoita suomalaisista, jotka ovat syystä tai toisesta jatkaneet työuraansa.

Lue lisää

 

26.11.2015 Tammikuussa alkava ohjelmasarja penkoo työhön liittyviä myyttejä

8 myyttiä työstä -ohjelmasarjassa pureudutaan työelämää koskeviin hokemiin ja vallalla oleviin käsityksiin. Keskusteluttavassa ja viihdyttävässä TV-sarjassa suomalaisten omakuva raatajakansasta päivitetään 2010-luvulle.

Lue lisää

 

Suomen työelämäpalkinto Kankaanpään kaupungille ja Pipelife Finland Oy:lle

Työelämäpalkinnon rahasto myöntää tämänvuotisen palkinnon kahdelle esimerkillisesti ja tuloksellisesti toimineelle organisaatiolle: Pipelife Finland Oy:lle ja Kankaanpään kaupungille, joista toinen on onnistunut osaltaan työpaikkojen säilyttämisessä ja toinen ikääntyneiden työssä jatkamisessa. Molemmat organisaatiot ovat esimerkkejä siitä, miten omalla toiminnallaan voi onnistuneesti mukautua muuttuvaan maailmaan. Palkintosumma on 40 000 euroa molemmille organisaatioille.

Lue lisää

 

Kokeileva kehittäminen

Uusi hallitusohjelma nostaa kokeilut ja kokeilevan kehittämisen edistämisen tärkeäksi painopistealueeksi etsittäessä keinoja kääntää Suomen talous ja työllisyys uuteen nousuun. Kokeileva kehittäminen on nostettava perinteisen suunnitelmallisen kehittämisen rinnalle innovaatiojärjestelmän uudistamiseksi, innovaatioiden synnyttämiseksi ja kansainvälisen kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Lue lisää

 

Mielenterveysseuran Kilta-toiminnalle HYVÄ TYÖ! -palkinto

Mielenterveysseuran Kilta-toiminnalle on myönnetty HYVÄ TYÖ! -palkinto. Palkinto on Tampereen yliopiston työelämän tutkimuspäivien yhteydessä jaettava tunnustus, joka jaettiin aikaisemmin Vuoden työelämän tutkija -palkintona. Ensimmäistä kertaa jaettu palkinto myönnetään tutkijalle tai organisaatiolle, jonka tutkimus- tai kehittämistyö työelämän edistämiseksi koetaan tunnustuksen arvoiseksi.

Lue lisää

 

Suomalaiset haastetaan ottamaan hyvät konstit käyttöön Voihan työelämä! -viikolla 9.-13.11.2015

Sairauspoissaolot, tapaturmat, työkyvyttömyyseläkkeet ja muut menetetyn työpanoksen kustannukset ovat yhteiskunnalle noin 24 miljardia euroa vuodessa. Suuri osa kustannuksista voitaisiin välttää, jos työpaikoilla otettaisiin vuosien mittaan kehitetyt parhaat keinot ja hyvät ideat oikeasti käyttöön. Keinoja työelämän parantamiseksi nimittäin on meillä kaikilla. Lisää vinkkejä löytyy lukuisista tapahtumista ja tempauksista, joita on tarjolla tällä viikolla 9.–13.11. eri puolella Suomea.

Lue lisää

 

13.11.2015 Kiireen hallinta ehkäisee tapaturmia - Tee hopulle loppu!

Tapaturmapäivän 13.11.2015 teemana on kiire. Kiireessä huomiokyky heikkenee ja tapaturmariski kasvaa. Kiireen aiheuttamat tapaturmat ovat kuitenkin ehkäistävissä: Varaa aikaa, arvioi ja poista vaaranpaikat, pidä huolta esteettömistä kulkuteistä ja valaistuksesta.

Lue lisää

 

2.11.2015 Portaista puhtia työpäivään

Portaiden käyttäminen hissin sijaan on yksi esimerkki työpäivän aikaisesta taukoliikunnasta. Ensi viikolla 2.–8. marraskuuta vietettävien Porraspäivien aikana kannustetaan työyhteisöjä pieniin arkisiin valintoihin oman terveyden edistämiseksi.

Lue lisää

 

27.10.2015 Luottamus rakennetaan yhdessä

"Luottamus ja yhteistoiminta" -seminaarissa 22.10.2015 kuultiin hyviä malleja ja ideoita yhteistoiminnan käytännöistä. Tilaisuuden avasi oikeus- ja työministeri Jari Lindström vaikuttavalla puheella henkilökohtaisista yhteistoimintakokemuksistaan. Ministeri Lindström korosti luottamuksen tärkeyttä työnantajan ja henkilöstön välillä.

Lue lisää

 

22.10.2015 Ministeri Lindström puhui yt-lain merkityksestä Luottamus ja yhteistoiminta -seminaarissa

– Yhteistoimintalaki on tarkoitettu luottamukseen perustuvan yhteistyön rakentamiseen työpaikoilla, vaikka laki yleisesti mielletäänkin ”irtisanomislaiksi”, muistutti oikeus- ja työministeri Jari Lindström Luottamus ja yhteistoiminta -seminaarissa.

Lue lisää

 

24.9.2015 Singapore kiinnostunut Työelämä 2020 –hankkeesta

Singaporelainen 14 hengen delegaatio vieraili Suomessa 14.–16.9. tutustumassa suomalaiseen tapaan kehittää työelämää. Vieraat olivat vaikuttuneita työelämän kehittämisen pitkästä perinteestä Suomessa.

Lue lisää

 

Seniori työssä -sarja palaa ruutuun marraskuussa

Aiemmin suosiota saatu Seniori työssä -sarja saa jatkoa. Loppuvuodesta alkavissa uusissa jaksoissa tavataan teollisuuspalomestari, matkailuyrittäjä, rekkakuski ja sairaanhoitaja. Seniori työssä kertoo tarinoita suomalaisista, jotka ovat syystä tai toisesta jatkaneet työuraansa.

Lue lisää

 

Lisää liikettä työpaikoille! -koulutuskiertue

Vähäinen liikkuminen vapaa-ajalla ja työpäivän aikainen liiallinen istuminen sekä muu paikallaan olo ovat iso terveydellinen haaste suomalaisille työikäisille. Lisää liikettä työpaikoille! -koulutuskiertue esittelee työpaikkaliikunnan hyviä käytäntöjä, jotka tarjoavat ratkaisuja näihin ongelmiin. Koulutuskiertue järjestetään syksyn 2015 aikana 16 paikkakunnalla.

Lue lisää

 

”Hyvällä fiiliksellä hyvää tulosta”

Työelämä 2020 ja Työ Terveys Turvallisuus -lehti tarjoavat Esimies & Henkilöstö tapahtumaan osallistuville puheenvuoron aiheesta ”Hyvällä fiiliksellä hyvää tulosta”. Lavalle nousee Animagi Oy:n ja Univet Oy:n henkilöstöjohtaja Sara Purhonen.

Lue lisää

 

7.9.2015 Kansallista Etätyöpäivää vietetään 8.10.2015

Microsoft, DNA ja Työterveyslaitos järjestävät Kansallisen Etätyöpäivän tänä vuonna lokakuussa. Jo aiempien vuosien Etätyöpäivät ovat olleet suosittuja noin 20 000 suomalaisen osallistuessa kampanjaan vuositasolla.

Lue lisää

 

28.8.2015 Etelä-Pohjanmaan selvitys: Työhyvinvointipalvelujen tarjonta kasvavaa mutta kirjavaa

Etelä-Pohjanmaan selvityksen mukaan yritysten työhyvinvoinnin kehittämiseen tähtäävä palvelutarjonta on kasvussa, mutta toimiala on kirjava ja epäyhtenäinen. Valtaosa työelämän kehittämispalveluiden tuottajista on hyvin pieniä yrityksiä. Viime vuosina myös eläkeyhtiöt ja työterveyspalveluiden tuottajat ovat kehittäneet entistä kokonaisvaltaisemmin yritysten kehittämiseen liittyvää palvelutarjontaa. Työterveyshuollon osalta lainsäädännön muutokset ovat kannustaneet palveluntuottajia läheisempään ja kokonaisvaltaisempaan yhteistyöhön asiakasyritysten kanssa.

Lue lisää

 

24.8.2015 Laatuportaalilla parempaa laatua ja vaikuttavuutta työterveyshuoltoon

Työterveyslaitos tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden työterveysyksiköille laadun ja vaikuttavuuden seurantaan. Palvelu on nimeltään Laatuportaali.

Lue lisää

 

Kysely: Suomalaiset sanovat kyllä työelämän muutokselle

Suurin osa suomalaisista työssäkäyvistä on valmis oppimaan uutta edistääkseen työelämän muutosta. Muutoksen tueksi kaivataan parempaa johtamista ja yhteisöllisyyttä. Erityisesti naiset korostivat vastauksissaan työilmapiiriä, kun taas miehet painottivat enemmän johdon merkitystä.

Lue lisää

 

Näkökulma: Pitää uskaltaa kokeilla

Hankejohtaja Margita Klemetti ja Tekesin Liideri-ohjelman vastuullinen johtaja Tuomo Alasoini, kirjoittavat Aamulehdessä julkaistussa Näkökulma-kirjoituksessaan luottamuksesta, rohkeudesta ja yhteistyöstä.

Lue lisää

 

22.6.2015 Sano kyllä! -kampanja kannustaa työelämän uudistamiseen

Työelämän kehittämiseen kannustava Sano kyllä! -kampanja käynnistyy. Sen tavoitteena on innostaa kaikkia suomalaisia omilla työpaikoillaan ja omalla esimerkillään tarttumaan työelämän muutoshaasteisiin. Syksyllä jatkuva kampanja sisältää radio- ja verkkomainontaa. Kampanjasivusto löytyy osoitteesta www.sanokyllä.fi

Lue lisää

 

22.6.2015 Työaikaan ja työhön liittyvillä järjestelyillä parannetaan työn ja muun elämän yhteensovittamista

Työn ja perhe-elämän yhteensovittamista voidaan helpottaa lisäämällä esimerkiksi etätyön, joustavien työaikojen, työaikapankin ja sijaisjärjestelyiden käyttöä, osoittaa tuore selvitys. Selvityksen pohjalta syntyi TOP10-lista työpaikan parhaista käytännöistä monissa perheissä hankalaksi koetun yhtälön helpottamiseksi.

Lue lisää

 

8.6.2015 Hyvä työ - Pidempi työura -hanke laajenee Työturvallisuuskeskuksen vetämänä

Teknologiateollisuuden Hyvä työ – Pidempi työura –hanke laajenee uusille toimialoille. Hankkeeseen osallistuneiden yritysten saamia hyviä tuloksia työhyvinvoinnin kehityksessä halutaan levittää nyt teknologiateollisuuden ulkopuolisiin yrityksiin. Vetovastuun siirto Työturvallisuuskeskukselle mahdollistaa työkalujen ja toimintamallin käyttöönoton kaikilla aloilla.

Lue lisää

 

8.6.2015 Työkaarityökalu henkilöstöohjelman apuna

Moni työpaikka etsii tapoja varmistaa, että työpaikan muutosvalmius, elinvoimaisuus ja henkilöstön hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Kun henkilöstöjohtaminen perustuu eri-ikäisten vahvuuksien hyödyntämiseen, ollaan oikealla tiellä. TTK:n työkaarityökalut auttavat arvioimaan nykytilaa ja käynnistämään kehittämistyön.

Lue lisää

 

27.5.2015 Keltaiset pantterit kannustavat työelämään eläkeiässä

SOL Henkilöstöpalveluiden Keltaiset Pantterit –hankkeen päätösseminaaria vietettiin eilen. Hankkeen tavoite oli edistää uudenlaisten työelämäinnovaatioiden syntyä ja liiketoimintaa SOL Palvelut Oy:ssä. Hankkeen nimi, Keltainen pantteri, tarkoittaa tunti- ja osa-aikatöitä tekevää eläkkeellä olevaa henkilöä.

Lue lisää

 

SuomiAreena 2015: Ei. Ehkä. Kyllä! Uudistumisen voima työssä.

Tänä vuonna SuomiAreenassa pohditaan työelämän murroksen vaatimaa uudistumista yksilön ja yhteisön näkökulmasta. Keskustelijamme kertovat millaista uudistumista heiltä on uransa aikana on vaadittu. Lisäksi pohditaan sitä, millaista uudistumista työorganisaatioilta tulevaisuudessa vaaditaan.

Lue lisää

 

Strategisen tutkimuksen neuvosto ehdottaa neljää teemaa vuodelle 2016

Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) on 11.5. päättänyt tuoda kuultavaksi neljä teema-alue-ehdotusta vuoden 2016 teemoiksi

Lue lisää

 

Digitalisoituva työyhteisö -video julkaistu

Yksi suurimmista tulevaisuuden työyhteisöjen muutoksista on digitalisoituminen. Digitalistoituva työyhteisö -video luo katsauksen tulevaisuuden työelämään, jossa teknologia on kiinteä osa eri-ikäisten ihmisten työtä.

Lue lisää

 

Päivä Johtajana 7.10.2015 – ilmoittaudu mukaan!

Kaakkoiss-Suomen päivä Johtajana -tempauksessa eri organisaatioiden johtajat, esimiehet, päälliköt ja yrittäjät tarjoavat 17–24-vuotiaalle kaakkoissuomalaiselle nuorelle mahdollisuuden tutustua yhden päivän ajan johtajuuteen, yrittäjyyteen, vastuukantamiseen työelämässä ja itseä kiinnostavan toimialan eri ammatteihin.

Lue lisää

 

Edelliset Seuraavat