Uutiset

14.2.2018 Elinkeinoelämän keskusliitto: Vain joka neljäs ilmoittaa työnantajalle kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n teettämä laaja kysely seksuaalisesta häirinnästä työelämässä nostaa esiin uusia kysymyksiä. Vain joka neljäs suomalaisessa työelämässä tapahtuva seksuaalinen häirintäteko ilmoitetaan esimiehelle tai muulle työnantajan edustajalle. Taloustutkimuksen tekemä kysely kohdistettiin työikäiseen väestöön ja siihen vastasi yli 2100 henkilöä.

Lue lisää

 

15.2.2018 Tuottavuus paranee, kun sähläys vähenee

Helmikuun Työelämä 2020 -verkostotapaamisessa kuultiin Työtehoseuran asiantuntijoiden ja yritysten kokemuksia työn tuottavuuden kehittämisestä. Viherpojat Oy:ssä ja Koneyrittäjien liiton jäsenyrityksissä tuottavuutta on onnistuttu parantamaan johtamis- ja vuorovaikutusosaamisen avulla.

Lue lisää

 

14.2.2018 Työelämä 2020 -verkoston vuosi potkaistiin käytiin

Työelämä 2020 -verkoston työelämätoimijat kokoontuivat eilen Kick Off -tilaisuuteen, jossa käytiin läpi hankkeen suuntaviivoja tulevalle vuodelle ja kuultiin verkostoon kuuluvien organisaatioiden tämän vuoden kärkiviesteistä.

Lue lisää

 

8.2.2018 Työolobarometri 2017: Sähköiset työvälineet, some ja etätyöt yleistyvät edelleen

Työolobarometrin ennakkotiedot kertovat, että palkansaajien kokemukset työelämästä olivat vuonna 2017 monilta osin viime vuosia myönteisempiä. Työllisyyden ja oman työpaikan taloudellisen tilanteen odotetaan menevän entistä parempaan suuntaan.

Lue lisää

 

5.2.2018 Millaista on suomalainen johtaminen nyt ja tulevaisuudessa?

Suomalainen johtaminen on suoraa, selkeää, rehellistä, ratkaisukeskeistä ja epähierarkista. Siinä muutamia luonnehdintoja suomalaisesta johtamistavasta, joita kuultiin Työelämä 2020 järjestämässä johtamisen työpajassa maanantaina 5.2. kun Paasitorniin kokoontui viitisenkymmentä johtamisen asiantuntijaa keskustelemaan suomalaisen johtamisen ominaispiirteistä ja tulevaisuudesta.

Lue lisää

 

29.1.2018 Vuoden ensimmäisessä Work Up! -seminaarissa puhuttiin älypalveluista ja niiden syntymisen edellytyksistä

Tiistaina 23.1. Scandic Parkissa järjestetyssä Work Up! Älykkäät palvelut ja palvelutyö -seminaarissa käytiin keskustelua palvelujen älykkyydestä ja ideoitiin, millaisilla palveluilla Suomi voisi tulevaisuudessa menestyä kansainvälisillä markkinoilla.

Lue lisää

 

19.1.2018 ”Vaikka koko maailmaa ei voida pelastaa kello viiteen mennessä, me saamme kuitenkin pientä muutosta aikaan” – Järjestötyössä arvot ovat arjessa mukana

Vuoden ensimmäisessä Työelämä 2020 -verkostotapaamisessa kuultiin kannustavia esimerkkejä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja arvotyöstä järjestöissä ja mietittiin mitä annettavaa kolmannella sektorilla on työelämän kehittämiseksi.

Lue lisää

 

16.1.2018 Savon Yrittäjät: Osaamiskartoituksilla löydetty kymmeniä piilotyöpaikkoja Pohjois-Savosta

Savon Yrittäjien Yritys oppii ja menestyy -palvelu (YOM) on tehnyt kahden vuoden aikana yli 400 osaamiskartoitusta yrittäjien ja yritysten henkilöstön kanssa ja osaamisvajeet on keskusteltu lähes 900 henkilön kanssa.

Lue lisää

 

15.1.2018 Case Kauppa: Heinon Tukussa tehdään pitkäjänteistä työtä tuottavuuden ja osaamisen kehittämiseksi

Heinon Tukku on ollut vuodesta 2015 asti mukana kaupan alan kehittämisohjelmassa, joka on osa Työelämä 2020 -hanketta. Kehittämisohjelman tavoitteena on kehittää kaupan työhyvinvointia, tuottavuutta ja työntekijöiden osaamista. Hyviä konkreettisia tuloksia on nähtävissä.

Lue lisää

 

19.12.2017 Mitä pienet edellä sitä suuremmat perässä

Yhteisölliset työtilat ovat olleet viime vuosina kasvava ilmiö. Itseohjautuvissa työtiloissa työskentelevät ovat usein luovien alojen ammattilaisia. Näistä työtiloista on kantautunut positiivinen viesti työelämään. Ihmiset työskentelevät niissä innokkaasti, edistävät uusia ideoitaan, saavat tukea toisilta ammattilaisilta ja kokevat hyvinvointia.

Lue lisää