Tarinoita työpaikoilta

Starfood Finland: Toimiva vuorovaikutus taustoja tärkeämpää

Kun henkilöstöstä yli kolmannes on maahanmuuttajataustaisia ja kotoisin yhteensä 22 eri maasta, voisi luulla, että monikulttuurisuus olisi näkyvä osa yrityksen arkea. Starfood Finlandissa ei kuitenkaan haluta erityisemmin tätä asiaa korostaa.

Lue lisää

Apetit Ruoka Oy: Monikulttuurisuus on meille arkea

Helsingin Kivikossa Apetit Ruoka Oy:n tuotantolaitoksessa valmistuu tuoretuotteita niin vähittäiskaupan kuin suurtalouksienkin tarpeisiin. Pääasiassa työ on juureksien, vihannesten ja hedelmien pilkkomista sekä erilaisten proteiinilisällä höystettyjen annossalaattien valmistusta niin kuluttajapakkauksiin kuin isompinakin erinä.

Lue lisää

Tekonivelsairaala Coxa: Keskittyminen mahdollistaa kehittämisen

Maailmassa on alle kymmenen sairaalaa, jotka ovat keskittyneet vain yhteen asiaan. Yksi näistä on Tampereella toimiva Coxa, maailman ainoa tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala.

Lue lisää

Etelä-Savon Työterveys Oy: Innolla & ammattitaidolla

Muutos kunnallisesta työterveyskeskuksesta liikelaitokseksi ja osakeyhtiöksi pisti uusiksi sekä toimintakulttuurin että asenteet. Pitkä muutosmatka sujui lopulta yllättävän hyvin.

Lue lisää

Cimcorp: Yhteinen tavoite terveen työkulttuurin pohjana

Sisälogistiikan automaatioratkaisujen toimittaminen maailman suurimmille rengasvalmistajille kysyy innovointikykyä ja valmiutta jatkuvaan kehittämiseen. Projektiliiketoimintaa maailmanlaajuisesti harjoittavan Cimcorpin menestyksen takaavat henkilöstön osaaminen ja terve, toimiva työkulttuuri.

Lue lisää

SMT: Nopea kulttuurimuutos on mahdollinen

Jatkuva myllerrys ja yt-kierre oli jatkunut jo 10 vuoden ajan, kun Kirsi Paakkari tuli Suomen Matkatoimiston johtoon syksyllä 2012. Talossa vallitsi tappiomieliala isojen asiakasmenetysten ja henkilövähennysten seurauksena. Palvelutaso oli heikko ja usko tulevaan mennyt.

Lue lisää
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13